5 redenen om hologram marketing in te zetten

Technologie wordt steeds geavanceerder en heeft een enorme impact op de marketingwereld. Een van de meer fascinerende ontwikkelingen in de afgelopen jaren is hologram marketing. Een hologram is een 3D virtueel beeld dat wordt gecreëerd door middel van licht interferentie. Hologram marketing gebruikt deze 3D-beelden om overtuigende marketingmiddelen te creëren. De grootste merken zien de impact van deze marketingtechniek en weten dat als ze een toename van de omzet en het bereik willen zien, dat dit de juiste keuze is. We bespreken 5 redenen om hologram marketing in te zetten. 

1 Entertainment door hologrammen in marketing

Hologrammen hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen in de marketingwereld vanwege het unieke vermogen om de aandacht van mensen te trekken. Ze worden op verschillende manieren gebruikt, waaronder bij verkooppunten en hospitality, maar ook als entertainment. In plaats van een persoonlijke presentatie over een product of dienst, kun je dit als vooraf opgenomen hologram in een holobox kunnen laten uitvoeren. Op deze manier kunnen bezoekers visueel meer aangesproken worden en tegelijkertijd nieuwsgierigheid opwekken. 

2 WOW-factor op verkooppunten en evenementen 

In winkels kunnen hologrammen gebruikt worden om producten tot leven te brengen. In de cosmetica-industrie, kunnen hologrammen worden gebruikt om virtuele make-up testen mogelijk te maken. Klanten kunnen het product op hun gezicht projecteren en zien hoe het eruit ziet voordat ze het daadwerkelijk kopen. In de retailwereld kunnen nieuwe producten in een mini holobox worden gepresenteerd, zodat ze op een extra leuke manier onder de aandacht komen van bezoekers.

Hologrammen zijn ook populair geworden op evenementen, zoals technologie- en retail marketing evenementen. Ze creëren live een wow-factor en trekken de aandacht van deelnemers. Marketeers kunnen holografische beelden gebruiken om hun merk te versterken en een blijvende indruk achter te laten bij het publiek.

3 Hologrammen en het verrassingseffect

Hologrammen hebben een unieke eigenschap die hen onderscheidt van andere vormen van reclame. Het is nog steeds niet alledaags voor mensen om hologrammen tegen te komen, dus wanneer ze er een zien, kan het een verrassingseffect hebben dat de aandacht trekt en nieuwsgierigheid opwekt. Dit komt voornamelijk door de unieke aantrekkingskracht en nieuwsgierigheid factor die hologrammen met zich meebrengen.

Ook traditionele OOH-advertenties en sociale media-marketing hebben te maken met een oververzadiging van advertenties. Mensen zijn gewend geraakt aan het zien van advertenties waar ze ook kijken, wat de effectiviteit ervan kan beïnvloeden. Hologrammen bieden daarentegen iets nieuws en onverwachts, waardoor ze zich kunnen onderscheiden en opvallen tussen de massa.

4 Competitiviteit van hologrammen

Mensen zijn intrinsiek geïntrigeerd door hologrammen vanwege hun unieke visuele aard. Het feit dat een hologram lijkt alsof het uit het niets verschijnt en echte objecten tot leven brengt, kan mensen betoveren en nieuwsgierig maken naar wat er nog meer mogelijk is. In de huidige competitieve marketingwereld is de noodzaak om aandacht te trekken en jezelf te onderscheiden van de massa essentieel. Hologram marketing biedt marketeers de mogelijkheid om deze doelen te bereiken door visueel aantrekkelijke en onderscheidende advertenties te creëren die in het geheugen van consumenten blijven hangen.

5 Hologrammen zijn toekomstbestendig

De toekomst van marketing met hologrammen is veelbelovend. Ondanks dat deze technologie nog in ontwikkeling is, zijn er al voorspellingen dat de rol van hologram marketing zal blijven groeien. Dit ook vanwege de steeds uitgebreidere mogelijkheden, zoals geluid, interactie en de mogelijkheid om via een holobox bestellingen te plaatsen. 

Wij voorspellen dat hologram marketing in de komende jaren een steeds grotere rol zal spelen in de reclame-industrie. Met de voortdurende technologische vooruitgang en de stijgende interesse van marketeers, zullen we naar verwachting meer advertenties met hologrammen zien opduiken in verschillende contexten.